Με πέντε πτήσεις από την Αθήνα από τις 18 Ιουνίου και με δύο από τη Θεσσαλονίκη από τις 31 Μαΐου με προορισμό το Κίεβο θα συνδέει η Ukraine International Airlines, την ουκρανική πρωτεύουσα με την Ελλάδα.
Οι πτήσεις από Αθήνα προς Κίεβο θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο και από 18 Ιουνίου θα προστεθεί ακόμη μία πτήση, κάθε Τρίτη. Επίσης, από 31 Μαΐου 2013 ξεκινά η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Κίεβο, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Η έναρξη δρομολογίων της Ukraine International Airlines (UIA) αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η αγορά της Ουκρανίας είναι δυναμική και αναπτύσσεται συνεχώς, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση των αφίξεων κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.
Όπως τόνισε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων δρομολογίων, η Ουκρανία -και η αγορά της Ανατολικής Ευρώπης εν γένει- αντέχει στην κρίση, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.Το «Ελ. Βενιζέλος» θα υποστηρίξει την UIA, στο πλαίσιο της πολιτικής συμμετοχής επιμερισμού του ρίσκου των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες ξεκινούν και διατηρούν δρομολόγια από και προς την Αθήνα.
Μάλιστα, πρόθεση της εταιρείας είναι οι πτήσεις από και προς Αθήνα να γίνουν σύντομα καθημερινές. 
Η UIA διαθέτει 28 Boeing 737 και 2 Embraer, πετάει σε περισσότερες από 40 πρωτεύουσες ανά τον κόσμο και προσφέρει πλήθος ανταποκρίσεων για προορισμούς εντός κι εκτός Ουκρανίας.