Επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ για την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης 400 στρεμμάτων στη Σκοτίνα Πιερίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν  Ελληνοαμερικανοί μισθωτές που υπέγραψαν σύμβαση εκμίσθωσης της έκτασης για 60 χρόνια με την  Εταιρεία  Ακινήτων του Δημοσίου.

Ανάδοχος της έκτασης είναι η  Ενωση Φυσικών Προσώπων των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών Γ. Δεληγιαννίδη και Χ. Χιονίδη και το συνολικό τίμημα   κατ’ ελάχιστον σε σημερινές τιμές θα ανέλθει σε 18 εκατ. ευρώ. Κατά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε εφάπαξ μίσθωμα ύψους 420.000 ευρώ. Το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ανέρχεται σε ποσό 240.000 ευρώ, ενώ η σύμβαση προβλέπει και πρόσθετο αντάλλαγμα ως ποσοστό επί των δυνητικά διανεμόμενων κερδών, μετά την απόσβεση της επένδυσης.

Στα σχέδια των επενδυτών είναι να  λειτουργήσουν στην έκταση κάμπινγκ Α κατηγορίας με 155 θέσεις, 20 σκηνές και 70 καταλύματα ελαφριάς κατασκευής. Επίσης, θα κατασκευάσουν ξενοδοχείο 4 αστέρων με 206 δωμάτια και 24 μπανγκαλόους δυναμικότητας 443 κλινών, θα ανεγείρουν εκκλησία και θα δημιουργήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτό αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σπα, συνεδριακό κέντρο για 500 άτομα και ξενοδοχειακό λιμένα για 20 σκάφη.