"Εωλη"  σύμφωνα με πληροφορίες από τη Minoan Lines θεωρείται η απόφαση κατά πλειοψηφία του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) η οποία δεν εγκρίνει την δρομολόγηση του πλοίου της Minoan, Ικαρος στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Οπως αναφέρουν  τουλάχιστον πέντε μέλη του οργάνου, συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την ΑΝΕΚ  τα επιχειρηματικά συμφέροντα της οποίας θίγονται από τη δρομολόγηση πλοίου της Minoan Lines στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Για αυτό εξάλλου και η Minoan Lines σχεδιάζει προσφυγή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Από την  πλευρά  ΣΑΣ η απόφαση θεωρείται σύννομη, καθώς η Minoan κατέθεσε την αίτηση εκπρόθεσμα και ταυτόχρονα δεν υπάρχει ανάγκη κάλυψης έκτακτων συγκοινωνιακών αναγκών.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι έκτακτες δρομολογήσεις ουσιαστικά απαγορεύονται και μπορεί να υλοποιηθούν μόνο έπειτα από απόφαση υπουργού, αφού διαπιστώσει έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες. 

Εφόσον η Minoan Lines, θυγατρική του Ομίλου Grimaldi, αποφασίσει τελικά να επιμείνει στο αίτημά της, την τελική απάντηση θα κληθεί να δώσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.