«Καμπανάκι» Γιουνκέρ για την ανεργία των νέων

«Καμπανάκι» Γιουνκέρ για την ανεργία των νέων

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η λιτότητα πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη. Δήλωσε εξάλλου ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο κ. Γιουνκέρ δηλώνει ότι στηρίζει «τον νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα, η οποία, όπως σημειώνει, «πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη» και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε να συμφωνεί εν μέρει με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» κι επισήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές». Διαφώνησε ωστόσο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίστηκε επίσης πεπεισμένος ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Ερωτηθείς ακόμη σχετικώς με τις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άνγκελα Μέρκελ» στην καγκελαρία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο