current views are: 1

5 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:00

Σήμερα ξεκινά το 2ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο το forum θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις 28 εισηγμένες  από 15 στην προηγούμενη διοργάνωση του Οκτωβρίου και έχουν ήδη καθοριστεί πάνω από 307 συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Δημοσίευση 04:00’
αρθρο-newpost

Στο πλαίσιο το forum θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις 28 εισηγμένες  από 15 στην προηγούμενη διοργάνωση του Οκτωβρίου και έχουν ήδη καθοριστεί πάνω από 307 συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές.

 Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται  στο ξενοδοχείο Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη το 2ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται  από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου.

Βασικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κορυφαίοι Έλληνες και Αμερικανοί επιχειρηματίες θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για να συζητήσουν για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ιδιωτικοποιήσεων και για νέες επενδυτικές ευκαιρίες από το εξωτερικό.

Ομιλητές στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα είναι ο κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυρία Daniele Antonucci, οικονομολόγος της Morgan Stanley, και ο κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κορυφαίοι θεσμικοί επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους επικεφαλής κορυφαίων εισηγμένων εταιρειών στην Ελλάδα ( συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν) για να συζητήσουν το μέλλον του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο το forum θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις 28 εισηγμένες  από 15 στην προηγούμενη διοργάνωση του Οκτωβρίου και έχουν ήδη καθοριστεί 307 συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Στόχος του φόρουμ είναι να διευρυνθεί η επενδυτική βάση των ενδιαφερόμενων για την Ελλάδα ξένων επενδυτών. Ήδη η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία προκαλεί το ενδιαφέρον τους και σημαντική είναι η συμμετοχή νέων funds στη φετινή διοργάνωση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι το 46% των funds που θα συμμετάσχουν εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, το νέο τραπεζικό περιβάλλον, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ανταγωνιστικότητα της χώρας και η θετική της προοπτική. “Για τους ξένους έχει σημασία η προοπτική. Βλέπουν ήδη την πρόοδο από πέρυσι και δεν έχει σημασία αν ακόμη δεν έχουν γίνει όλα. Αυτή τη στιγμή η προοπτική για τη χώρα είναι θετική, και οι επενδυτές «αγοράζουν» την προοπτική”  είχε σημειώσει χαρακτηρισιτκά ο κ. Σ.Λαζαρίδης, αναφερόμενος στο αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ θα συμμετέχει το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest in Greece.

Οι εισηγμένες που θα συμμετέχουν είναι:

ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Πλαστικά Θράκης, Βιοχάλκο, Παπουτσάνης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Πλαίσιο, Μπήτρος, Ελλάτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΓΕΚ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Atiica Bank, Alpha Bank, Creta Farm, Eurobank Properties, MLS, Μυτιληναίος, Terna Energy, Folli Follie, Intralot και Marfin.

Μ.Πρωτονοταρίου

 


σχετικα αρθρα