Στην τρίτη κατηγορία, των χωρών, δηλαδή, που έχουν να διανύσουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους, ενέταξε η Κριστίν Λαγκάρντ τις χώρες της Ευρωζώνης μιλώντας την Τρίτη στο Brookings Institution της Ουάσιγκτον επαναλαμβάνοντας τη θέση για την αναγκαιότητα «πραγματικής τραπεζικής ένωσης», ώστε να ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης.
 
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επεσήμανε ότι πρώτα πρέπει να εξεταστεί η λίστα των επιτευγμάτων και αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και στα βήματα προς την κατεύθυνση ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, καθώς και στη συμφωνία για την ανακούφιση του βάρους του χρέους της Ελλάδας.
 
Ακόμα, υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης και η «συνεπής και σταθερή πορεία» της προσαρμογής.
 
Μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα αν και εκτίμησε ότι βρίσκεται σε «καλό δρόμο», σημείωσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για την εφαρμογή του προγράμματος. Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι ελληνικές αρχές και επανέλαβε την ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
 
Όσον αφορά την ομάδα χωρών της πρώτης ταχύτητας, υποστήριξε ότι με τις σωστές πολιτικές, οι κίνδυνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν.
 
Για τη δεύτερη ομάδα ταχύτητας -συμπεριέλαβε τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία-, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παρατήρησε ότι «η αμερικανική οικονομία δεν πηγαίνει όσο καλά θα έπρεπε, λόγω κυρίως των δημοσιονομικών πληγών που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της».
 
Τέλος, για την Κύπρο επανέλαβε ότι δεν αποτελεί μοντέλο για άλλες περιπτώσεις και πως ειδικές συνθήκες στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα επέβαλαν τη συγκεκριμένη λύση.