Μπλοκάρουν οι περίπου 650 αιτήσεις για ανεμογεννήτριες που έχουν υποβληθεί για χορήγηση όρων σύνδεσης, ενώ δυσκολεύει και η  ανανέωση αδειών εγκατάστασης με το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή. Μετά τις παρατηρήσεις της Επιτροπής θα υποβληθεί κανονικά προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για το «υπόλοιπο» των ρυθμίσεων που είχε εξαγγείλει το ΥΠΕΚΑ αλλά δεν τις είχε εισαγάγει μαζί με τα επείγοντα μέτρα που «μπήκαν» στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει την αναπροσαρμογή των εγγυημένων τιμών με απλή υπουργική απόφαση και όχι με νόμο και καταργεί την ετήσια αναπροσαρμογή της τιμής απορρόφησης του ρεύματος κατ΄αναλογία του πληθωρισμού. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός έργου θα μπορεί ο Υπουργός να αποφασίσει να μειώσει την τιμή πώλησης ρεύματος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το επιχειρηματικό σχέδιο με βάση το οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση. Η αβεβαιότητα δεν μπορεί να αντιμεωπιστεί από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό οργανισμό, με αποτέλεσμα - οι επενδύσεις Α.Π.Ε. στην Ελλάδα να αποκλείονται από χρηματοδότηση (μη bankable).

 Επίσης, εισάγονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα μεγάλα υδροηλεκτρικά που μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην κατασκευή φραγμάτων σε δασικές εκτάσεις.