«Όχι» σε δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά ψήφισε η Ελλάδα

«Όχι» σε δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά ψήφισε η Ελλάδα

 Kατά της επιβολής δασμών στα κινεζικά φωτοβολταϊκά, ψήφισε η Ελλάδα στην ψηφοφορία που διεξήχθη προ ημερών. Κατά την ψηφοφορία, 18 κράτη – μέλη ψήφισαν κατά, 4 υπέρ (Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και Λιθουανία) ενώ πέντε χώρες απείχαν.

Στις 24 Μαΐου ήταν η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου τα κράτη – μέλη να καταθέσουν τις απόψεις τους ενώ είχε προηγηθεί συζήτηση στις 15 Μαΐου.  Η Κομισιόν δεν δεσμεύεται από την απόφαση των κρατών – μελών, αλλά την λαμβάνει υπόψιν.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων ημερών η Κομισιόν αναμένεται να λάβει την απόφασή της σχετικά με την εφαρμογή ή όχι των προσωρινών (για 6 μήνες) μέτρων αντιντάμπινγκ για τα κινεζικά φωτοβολταϊκά .

Μετά τους έξι μήνες αναμένεται και η τελική απόφαση για την εφαρμογή των «κανονικών» πλέον μέτρων, όπου, κατά κανόνα οι γνώμες των μελών αποτελούν «κατεύθυνση» για την Κομισιόν. Σύμφωνα με το Reuters, οι προσωρινοί δασμοί που αναμένεται να ανακοινωθούν τελικά θα είναι της τάξης του 11%, κατά πολύ χαμηλότεροι από το αρχικά σχεδιαζόμενο 47% .

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο