Σε θετικό έδαφος κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να ανακάμψει μετά τις απώλειες 2,78% της προηγούμενης συνεδρίασης.

«Αναμένουμε μία ακόμη ευμετάβλητη συνεδρίαση. Το επόμενο σημείο στήριξης είναι οι 963 μονάδες», σχολίασε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Λίγο μετά τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,56% στις 986,97 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,39 εκατομμύρια ευρώ.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι δείκτες Υγείας, με άνοδο 5,2%, και Τραπεζών, με άνοδο 3,2%. Αντιθέτως, πτώση 1,7% σημειώνει ο δείκτης Προσωπικών & Οικιακών Προϊόντων.

Στον FTSE25, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+3,98% (+5,5%), της Coca Cola HBC (+3,2%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+2%).

Σημειώνεται ότι από σήμερα και μέχρι και τις 10 Ιουνίου αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡμέχρι την ολοκλήρωση του reverse split. Το δικαίωμα θα διαπραγματεύεται από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 18, ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 25 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημέρωσε ότι ενόψει της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς, ο συντελεστής στάθμισης των μετοχών της σε όλους τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει μειώνεται στο 11% από 100%. Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την Τετάρτη.