Η εταιρεία iBautech MANV καταργεί τη σύνθετη διαδικασία απόκτησης και παρακολούθησης ενός ακινήτου σε άλλη χώρα και με το πλήρες φάσμα υπηρεσιών που παρέχει στους ενδιαφερόμενους προσφέρει μια εναλλακτική επενδυτική δυνατότητα, με καλές αποδόσεις και ελαχιστοποίηση κινδύνων, στους Έλληνες επενδυτές στην αγορά ακινήτων στην Γερμανία.

Όλα τα στοιχεία είναι ευνοϊκά: Λογικές τιμές, αξιόλογες αποδόσεις, σταθερό νομικό και φορολογικό καθεστώς, αξιόπιστο κτηματολόγιο.

Οι επενδύσεις στην Γερμανία θεωρούνται αυτή την στιγμή από τις πιο αποδοτικές πανευρωπαϊκά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι αποδόσεις των επενδύσεων από την ενοικίαση κατοικιών στη Γερμανία κυμαίνονται σήμερα από 3-7%, σε αντίθεση με την απόδοση των τραπεζικών καταθέσεων στη χώρα που διαμορφώνεται στα πέριξ του 0-1%.

Οπως αναφέρει η εταιρεία η εξέλιξη των τιμών των ακινήτων στην χώρα αυτή είναι σταθερά ανοδική, χωρίς απότομες διακυμάνσεις. Oι τιμές πώλησης παρουσιάζουν ομαλή ετήσια αύξηση, δίνοντας περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην επένδυση, ενώ ο θεσμικός περιορισμός στις αυξήσεις των ενοικίων προσδίδει ομαλότητα στην αγορά χωρίς απότομες αυξήσεις ή μειώσεις των τιμών. Επίσης, το ποσοστό ιδιοκτησίας είναι από τα χαμηλότερα της Ευρωζώνης φθάνοντας το 46% έναντι π.χ. της Ελλάδας, όπου το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 80%.

Το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για αγορά είναι της τάξεως των 100.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείονται και ακόμη μικρότερες επενδύσεις.

Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα τη δραστηριότητά της στη γερμανική αγορά και έχει έδρα στο Βερολίνο, ενώ διαθέτει γραφεία και στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από στελέχη ελληνικών γραφείων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών με πολυετή παρουσία στον κλάδο των δημοσίων και ιδιωτικών έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η iBautech MANV παρέχει εξατομικευμένη επιλογή του κατάλληλου ακινήτου σύμφωνα με το επενδυτικό προφίλ των ενδιαφερομένων αγοραστών. Παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων πριν την αγορά του ακινήτου (τεχνικών και νομικών). Υποστηρίζει τους επενδυτές στα σχετικά με το ακίνητο φορολογικά θέματα καθώς και σε ενδεχόμενη δανειοδότηση. Τέλος, παρέχει υπηρεσίες και «μετά την αγορά», στην διαχείριση και την μεταπώληση του ακινήτου όποτε το επιθυμεί ο πελάτης.