ΕΥΑΘ: Πρόγραμμα επενδύσεων 100 εκ. ευρώ στην πενταετία

ΕΥΑΘ: Πρόγραμμα επενδύσεων 100 εκ. ευρώ στην πενταετία

«Μετά από έτη ακινησίας, προχωρήσαμε σε προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων, τακτοποιήσαμε υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν έναντι της ΕΥΑΘ Παγίων προχωρώντας σε συμψηφισμό με την εκτέλεση έργων από την πλευρά μας, επιλύσαμε συμβιβαστικά ή δικαστικά διαφορές. Παράλληλα, απομακρύναμε μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης που επί χρόνια συσσωρεύονταν στο βιολογικό, προβλέποντας μάλιστα και επισφάλεια για φέτος στο ύψος των 3 εκατ. 700 χιλ. ευρώ, ενώ προχωρήσαμε και σε ευρεία αντικατάσταση δικτύων», επισήμανε  στην ετήσια παρουσίαση των οικονομικών αναλυτών στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.

«Η εταιρεία είναι εύρωστη οικονομικά: είμαστε αυτήν τη στιγμή σε θέση να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ στην πενταετία, με μηδενική ή μικρή αύξηση στα τιμολόγια. Αδιαπραγμάτευτος όρος παραμένει η διασφάλιση της παροχής άφθονου, υγιεινού και φτηνού νερού, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος», συμπλήρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. σημείωσε αύξηση 3,46% των κερδών μετά φόρων το α' τρίμηνο 2013, παρά τη μείωση του τζίρου κατά 4,71% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο