current views are: 1

6 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση07:23

Electronet: Πτώση πωλήσεων 10% αναμένει το 2013

Η Electronet είναι ένας συνεταιρισμός 67 ελληνικών επιχειρήσεων με 79 καταστήματα, οι περισσότερες των οποίων δραστηριοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Η Electronet είναι ένας συνεταιρισμός 67 ελληνικών επιχειρήσεων με 79 καταστήματα, οι περισσότερες των οποίων δραστηριοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

 Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των ηλεκτρικών ειδών και την Electronet τη συναιτεριστική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών αναμένεται το 2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η μείωση πωλήσεων το 2013 αναμένεται στο 10% ωστόσο η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη.

Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της εταιρείας είναι μηδενικός ενώ  η Electronet δεν έχει οφειλές σε κανέναν δημόσιο φορέα (Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ.) ληξιπρόθεσμες ή μη και δεν έχει μειώσει το προσωπικό της στη διάρκεια της κρίσης.

Το 2012 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 63,7 εκατ. ευρώ, έναντι 74,3 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 14,2%.  Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 3,9 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2011, εμφανίζοντας ανάλογη κάμψη. Τα ολικά κέρδη εκμετάλλευσης προσέγγισαν τις 800 χιλ. ευρώ, από 1 εκατ. το 2011. Το κεφάλαιο κίνησης παρέμεινε στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 5,2 εκατ. και η καθαρή της θέση ξεπέρασε τα 6,4 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη ήταν 378 χιλ. έναντι 506 χιλ. ευρώ το 2011.

Η πρόεδρος της Electronet εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον της εταιρείας, τονίζοντας ότι «οι δομές που υπάρχουν, αλλά και η διάρθρωσή της, είχαν ως αποτέλεσμα τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε η εταιρεία να μείνει όρθια, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει από καλύτερη θέση, όταν η ανάκαμψη επιτρέψει στη χώρα, που όλοι φιλοδοξούμε να είναι το 2014».

Η Electronet είναι ένας συνεταιρισμός 67 ελληνικών επιχειρήσεων με 79 καταστήματα, οι περισσότερες των οποίων δραστηριοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Η διαρκής, συνεπής και με ξεκάθαρους όρους επικοινωνία, στηριζόμενη σε επώνυμα προϊόντα, στην ποικιλία και στην εξυπηρέτηση πριν και μετά την πώληση, επιβεβαιώνει τη διαχρονική «σχέση εμπιστοσύνης», στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των πελατών της.  

 


σχετικα αρθρα