Διήμερη επίσκεψη στο Ελσίνκι πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για να συμμετέχει σεοικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν.

Αύριο, Παρασκευή, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα "Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη".

Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης αναμένεται ότι θα επισημάνει ότιαπαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των χωρών της ΕΕ και κυρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.

Το φόρουμ είναι ενδεικτικό του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όρια της δημοσιονομικής σταθερότητας και της στροφής που ήδη συντελείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Εκτός από τον  Έλληνα Πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν και της Λετονίας, Βάλντις Ντομπρόβσκις.