Δύο  νέα δρομολόγια που συνδέουν το Ηράκλειο Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα με το Κάιρο προσθέτει η Aegean Airlines στο δίκτυό της.

Η Aegean Airlines από τις 13 Ιουνίου 2013 συνδέει τον Διεθνή Aερολιμένα Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» με το Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης  «Ataturk» με πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.  Παράλληλα, από τις 3 Οκτωβρίου 2013 κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο ξεκινούν πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου, και αντίστροφα.

Οι πτήσεις στα παραπάνω δρομολόγια θα εκτελούνται με αεροσκάφη AIRBUS A320, 168 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση.

Η Aegean Airlines εγκαινιάζει το νέο απευθείας δρομολόγιο Ηράκλειο – Κωνσταντινούπολη που ξεκινά σε μόλις 1 εβδομάδα, προσφέροντας τις επόμενες ημέρες 3.000 εισιτήρια με 59 ευρώσυμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Συνολικά στο δίκτυο της Aegean Airlines το 2013, προστίθενται περισσότερα από 30 νέα δρομολόγια εξωτερικού, φτάνοντας τα 158 δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων εξωτερικού. Τα δρομολόγια  αυτά πραγματοποιούνται από τις 8 βάσεις αεροσκαφών της εταιρείας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα, Λάρνακα).

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δ. Γερογιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής περιφέρειας.  Σήμερα ανακοινώνουμε δύο νέες σημαντικές προσθήκες στα δρομολόγιά μας. Η εποχική σύνδεση Ηρακλείου-Κωνσταντινούπολης αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού θα συμβάλει αποτελεσματικά στη ενίσχυση των τουριστικών αλλά και εμπορικών σχέσεων μεταξύ του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, της  Κρήτης και μίας σημαντικής και αναπτυσσόμενης αγοράς, αυτή της Τουρκίας. Παράλληλα επιστρέφουμε στην αγορά της Αιγύπτου συνδέοντας και πάλι την Αθήνα με το Κάιρο μετά από δυο χρόνια απουσίας».