Έως και 67.9% θα φτάσουν οι δασμοί σε κάποια κινεζικά φωτοβολταϊκά από τον Αύγουστο σύμφωνα με  πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν μετά την ανακοίνωση των προσωρινών δασμών ύψους 11,8% για ένα δίμηνο.

Ειδικότερα, από τις 6 Αυγούστου η Επιτροπή θα επιβάλει στις κινεζικές εταιρίες εισαγωγικούς δασμούς που θα κυμαίνονται μεταξύ 37,3 και 67,9%, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Κίνα έως τότε. Για κάθε εταιρία θα υπάρχει διαφορετικό ποσοστό, σε αντίθεση με τα τωρινά μέτρα τα οποία είναι ενιαία για όλα τα κινεζικά φωτοβολταϊκά, ανεξαρτήτως εταιρίας.

Βάσει της πληροφόρησης που παρείχε η Κομισιόν και μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η Yingli αντιμετωπίζει την επιβολή δασμών ύψους 37.3%, η Jinzhou 38.3%, η Suntech 48.6%, η Trina 51.5%, η LDK 55.9%, η  JA Solar 58.7% και η Delsolar 67.9%.

Το ύψος των εισαγωγικών δασμών που θα επιβληθούν σε κάθε εταιρία θα καθορίζεται από το το κατά πόσο οι εταιρίες συνεργάστηκαν με την Κομισιόν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και αφετέρου πόσο υψηλή είναι η ζημιά που προκαλούν στις ευρωπαϊκές εταιρίες.