Σημαντική εισροή κεφαλαίων δέχονται τα καταστήματα της ΕΤΕ, κυρίως όμως οι χρηματιστηριακές εταιρείες, με στόχο τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. 

 H αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας προχωρά ικανοποιητικά και η τράπεζα έχει ήδη καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, δηλαδή τα 975 εκατ. ευρώ, και βαίνει προς την εξασφάλιση του 12%, με στόχο να μην εκδοθούν CoCos, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες από χρηματιστηριακές.

Υπολογίζεται  ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η τράπεζα θα έχει εξασφαλίσει κεφάλαια άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κρίως προερχόμενα από ιδιώτες επενδυτές, με αποτέλεσμα να διατηρεί  τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

 Να σημειωθεί ότι σήμερα στο χρηματιστήριο η μετοχή της ΕΤΕ υποχωρεί οριακά, αλλά και όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές, η πίεση στην τιμή της μετοχής οφείλεται και σε ρευστοποιήσεις υφιστάμενων μετοχών προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα για  να προεγγραφούν οι μέτοχοι για τις αδιάθετες νέες μετοχές που θα υπάρξουν, οι οποίες αντίθετα με τις υφιστάμενες προσφέρουν και warrants.