Η βιομηχανική παραγωγή της Τσεχίας ανέκαμψε τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για μια ήπια πτώση, καθώς οι εγχώριες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτου ανέκαμψαν μετά από την συρρίκνωση της παραγωγής για μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η τσεχική βιομηχανική παραγωγή, η οποία στο επίκεντρό της έχει τον εξαγωγικό κλάδο του αυτοκινήτου, τον Απρίλιο αυξήθηκε 0,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με την πτώση 6,1% το Μάρτιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει υποχώρηση 0,3% τον Απρίλιο.

Σε μηνιαία βάση, η προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο υποχώρησε 0,7% σε σχέση με το Μάρτιο. Η ανάκαμψη της ετήσιας ανάκαμψης στήριξε τις προσδοκίες ότι η τσεχική οικονομία μπορεί να ξεκινήσει να ανακάμπτει από την παρατεταμένη ύφεση στην οποία περιήλθε η χώρα από τα τέλη του 2011. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής εξασθένισης στην ευρωζώνη, που αποτελεί τη βασική αγορά για τους Τσέχους κατασκευαστές.

Η παραγωγή αυτοκινήτων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε 1,1% υψηλότερα ετησίως, σε σχέση με την μείωση 15,8% το Μάρτιο.