Μία και μόνο προσφορά για τη  ΔΕΣΦΑ κατατέθηκε σήμερα από την αζέρικη κρατική εταιρεία Socar και καμία προσφορά για ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.  Η Sintez  η ρωσική εταιρεία που αναμενόταν να καταθέσει επίσης προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ τελικά δεν κατέθεσε ενώ μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η απουσία προσφορών για τη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί.

 Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη μία το μεσημέρι  λήγει η διορία για την κατάθεση προσφορών για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Από την πώληση των δύο εταιρειών, το ΤΑΙΠΕΔ υπολόγιζε ότι θα εισπράξει 1,3 έως 1,5 δις. ευρώ και τελικά τα εκτιμώμενα έσοδα θα διαμορφωθούν πολύ χαμηλότερα αφού η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται.

Για τη ΔΕΠΑ αν και μέχρι τελευταία στιγμή θεωρείτο δεδομένη και αναμενόταν η προσφορά της ρωσικής Gazprom η προσφορά δεν κατατέθηκε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Gazprom, έλαβε τα τλευταία 24ωρα ενημέρωση από την Κομισιόν ότι θα έβαζε «βέτο» στην εξαγορά της ΔΕΠΑ, και έτσι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να καταθέσουν προσφορά. Επίσης, στο διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον η M&M Gas των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου. 

Ετσι αν και στις 6 Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί για τη ΔΕΠΑ 5 μη δεσμευτικές προσφορές από την κοινή εταιρεία της Motor Oil Hellas και του ομίλου Μυτιληναίου M&M Gas, τη ρωσική Gazprom, τη Sintez, και την αζέρικη Socar σήμερα δεν κατατέθηκε καμία δεσμευτική προσφορά.

Μ.Πρωτ.