Με πτώση κατά 15,39 μονάδες (0,24%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 6.396,6 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 7,48 μονάδες (-0,19%) στις 3.865,11 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,10% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 8.246,04 μονάδες.

Η πτώση του δείκτη  FTSE 100 στην Αγγλία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση της Saxo Bank  που ανέμενε πτώση του δείκτη  FTSE από 15 έως 17   κατά το άνοιγμα.

Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα, αναφέρει στο σχόλιό της  Saxo Bank είναι οι ο δείκτης τιμών ακινήτων RICS, ενώ οι Great Eastern Energy (GEEC), RWS Holdings (RWS), Green Dragon Gas (GDG), Latchways (LTC), Falkland Islands Holdings (FKL) και William Sinclair Holdings (SNCL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο βρετανός υπουργός οικονομικών George Osborne, μπορεί να ανακοινώσει στις 19 Ιουνίου την πώληση του 39% που κατέχει το κράτος στην Lloyds Banking Group (LLOY). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ίσως μέσα στην εβδομάδα η Punch Taverns (PUB) υποβάλλει ένα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της. Τέλος, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η British Sky Broadcasting Group (BSY) θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στην τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με τα νέα κανάλια της BT Group (BT/A).