current views are: 1

11 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση07:30

Τράπεζα Αττικής: Σήμερα ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου

Η Τράπεζα Αττικής πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου 199,4 εκατ. ευρώ με την έκδοση 19 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 0,30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 644,6 εκατ. μετοχές.

Δημοσίευση 07:30’
αρθρο-newpost

Η Τράπεζα Αττικής πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου 199,4 εκατ. ευρώ με την έκδοση 19 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 0,30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 644,6 εκατ. μετοχές.

Ξεκινάει από σήμερα η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής που θα μπορεί να ασκηθεί από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου (τα δικαιώματα θα διαπραγματεύονται από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου).

Η Τράπεζα Αττικής πραγματοποιεί  αύξηση κεφαλαίου 199,4 εκατ. ευρώ με την έκδοση 19 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 0,30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 644,6 εκατ. μετοχές. Υλοποιεί επίσης ομολογιακό 199,4 εκατ. ευρώ με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 ομολογία. Μετά την μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές πλήρως σε βάθος χρόνου η Attica Bank θα διαθέτει 1,364 δισ. μετοχές.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 398,8 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζεται με αυξημένη αισιοδοξία και με βάση την δεδομένη στήριξη του βασικού της μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ, είναι ήδη εξασφαλισμένη, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση, ενώ επισημαίνεται ότι το ταμείο θα προεγγραφεί και για τυχόν αδιάθετες μετοχές, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το ποσοστό του να ανέλθει σε 51%.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Tράπεζας Αττικής εργάζεται προς την επίτευξη της κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συστηματικά εδώ και μήνες, ενώ μόλις πρόσφατα στελέχη της πραγματοποιήσαν παρουσιάσεις για την επόμενη ημέρα της Attica Bank σε ξένα funds, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αισιόδοξα μηνύματα για αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένα, αλλά και από ελληνικά κεφάλαια να τοποθετηθούν σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στόχος της τράπεζας είναι να παραμείνει σε ιδιωτικά χέρια και να αποτελέσει βασικό πυλώνα χρηματοδότησης νευραλγικών τομέων της ανάπτυξης στη προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.


σχετικα αρθρα