current views are: 1

11 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:24

Εγκρίθηκε από την τρόικα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Το πράσινο φως άναψε το κλιμάκιο της τρόικας στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Δημοσίευση 10:24’
αρθρο-newpost

Το πράσινο φως άναψε το κλιμάκιο της τρόικας στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Το «πράσινο φως» άναψε το κλιμάκιο της τρόικας στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Οι επικεφαλής της τρόικας χαρακτήρισαν ως επαρκές το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το οποίο και θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή προς ψήφιση.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει άλλο ραντεβού με την τρόικα αφού κρίθηκε ότι η διαπραγμάτευση για τα ζητήματα του υπουργείου ολοκληρώθηκε. Ο ίδιος τόνισε ότι το νομοσχέδιο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κρίθηκε επαρκές και έκανε σαφές ότι «δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για πλειστηριασμούς», προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί αργότερα, από τον Σεπτέμβριο και μετά. 

Παράλληλα ο ίδιος παράγοντας επεσήμανε ότι η τρόικα δέχτηκε και το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και 2.000 ευρώ στους κοινούς λογαριασμούς.

Ο κ.Χατζηδάκης ενημέρωσε τους κυρίους Μαζούχ και Μορς ότι την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, έγινε συζήτηση για την πώληση περιφερειακών υπουργείων, που διαφαίνεται όμως να επισπευστεί για να καλυφθεί φέτος το «κενό» της ΔΕΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει για το α΄ τρίμηνο του 2014.

 

 


σχετικα αρθρα