Η κινεζική αλυσίδα ξενοδοχείων ΤΑΝGRAM συμφερόντων της Beijing Tourism Group της Κινεζικής Κυβέρνησης έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία συμβούλων επενδύσεων New Symbol Hotel Investments, (γνωστή από την πώληση του Πόρτο Ύδρα και την αποτίμηση του Αστέρα) για υποστήριξη εξεύρεσης ξενοδοχείου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς ανάπτυξη του δικτύου της.

Η κίνηση της TANGRAM έρχεται να συνδεθεί με την ευρύτερη κινητοποίηση Κινέζων επιχειρηματιών να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα, τόσο σε εμπορικό και επενδυτικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο, το οποίο κατ' επέκταση θα επιφέρει αύξηση Κινέζων επισκεπτών για επαγγελματικούς  όσο και για λόγους αναψυχής.

Το concept των «έξυπνων» ξενοδοχείων πόλεως της TANGRAM, αρχιτεκτονικής Bauhaus, επικεντρώνεται στην απλοποίηση της ζωής του ταξιδιδιώτη για επαγγελματικό σκοπό εντός του ξενοδοχείου. Βασικά χαρακτηριστικά του concept είναι το αυτόματο και γρήγορο check-in, η ευκολία σύνδεσης στο internet από κάθε χώρο του ξενοδοχείου, η δυνατότητα ενοικίασης υπολογιστών, ipad, ή iphone, ο μινιμαλισμός στην εσωτερική αισθητική κ.α.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμα μία ένδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι Κινέζοι για την Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία.