Την παρουσίαση του νέου παιχνιδιού που προσφέρει η PMU (Paris Mutuel Urbain) σε συνεργασία με τον ΟΔΙΕ, Quinte+ παρουσίασε χθες η γαλλική εταιρεία ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η  PMU είναι μια εκ των δύο ενδιαφερόμενων (η άλλη είναι η Intralot)  για την απόκτηση της άδειας για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος  για 20 χρόνια με τον σχετικό διαγωνισμό να είναι σε εξέλιξη.

Το παιχνίδι που είναι το  πλέον δημοφιλές από την πλευρά της PMU προσφέρει το 20% των εσόδων στη γαλλική εταιρεία,  ξεκινά να προσφέρεται μέσω του ΟΔΙΕ την επόμενη εβδομάδα, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημα της συνεργασίας της PMU με τον ΟΔΙΕ που μέχρι σήμερα αφορούσε κυρίως στην αναμετάδοση από τον ΟΔΙΕ γαλλικών ιπποδρομιών.

Η PMU με πλέον των 7 εκατ. πελατών  στη Γαλλία, και κύκλο εργασιών 10,5 δισ. ευρώ το 2012 αν και δραστηριοποιείται κυρίως στο ιπποδρομιακό στοίχημα δραστηριοποιείται και στο αθλητικό στοιχηματισμό και το online πόκερ στη Γαλλία. 

Το γεγονός ότι η γαλλική αγορά του ιπποδρομιακού στοιχήματος κινείται τα τελευταία χρόνια με οριακά αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώθησε την PMU να κινηθεί εκτός συνόρων. Η αρχή έγινε από το Βέλγιο, όπου προχώρησε σε εξαγορά τοπικής εταιρείας, ενώ ο δεύτερος στόχος είναι η Ελλάδα, καθώς η PMU είναι ένας εκ των δύο υποψηφίων για την απόκτηση του δικαιώματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Ο έτερος υποψήφιος είναι η Intralot.