Λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η Εθνική τράπεζα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας που ανακοινώνονται αύριο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας  κατάφερε να υπεκαλύψει το στόχο, που ήταν η συγκέντρωση 975 εκατ. ευρώ  ώστε να αποφευχθεί η έκδοση CoCos. 
Η Εθνική αποδεικνύει ότι με την  εμβέλεια και το κύρος της προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών, λόγω ονόματος, ιστορίας και προοπτικών, μέσω της σύνδεσής της με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Επιτυγχάνοντας το 10% της αύξησης από ιδιώτες η τράπεζα αποφεύγει τα μετατρέψιμα -και ακριβά λόγω επιτοκίου- ομόλογα  (CoCos).

 H επιτυχία της ΕΤΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνική οικονομία καθώς  αποδεικνύει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών ολοκληρώνεται ομαλά.  

«Βρισκόμαστε πάνω από το 10%», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου, εάν συγκεντρωθεί ποσό μεταξύ 975,6 εκατ. ευρώ και 1,17 δισ. ευρώ, δηλαδή μεταξύ του 10% και του 12% των κεφαλαιακών αναγκών, η τράπεζα δεν θα εκδώσει coco’s, ενώ εκτός Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραμένει επίσης εάν μέσω της αύξησης, καλυφθεί ποσό μεταξύ 800 εκατ. και 975,6 εκατ. ευρώ, οπότε και θα εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες.

Η ΕΤΕ είναι η δεύτερη τράπεζα μετά την Alpha Bank ΑΛΦΑ+7,90% που, όπως όλα δείχνουν, καταφέρνει να πετύχει τον στόχο του 10%.