Σήμα κινδύνου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, ως προς τη διαμόρφωση της νομισματικής τους πολιτικής, εκπέμπει ο διοικητής της Βundesbank, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, κ. Βάιντμαν.

«Τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα διαμόρφωσης των επιτοκίων μπορούν να πυροδοτήσουν σοβαρούς κινδύνους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Και αυτό  αφορά σε αρκετές οικονομίες», προειδοποιεί ο ισχυρός άντρας της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. 

Παράλληλα τόνισε ότι «τα χαμηλά επιτόκια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους σε διεθνές επίπεδο. Μπορούν πράγματι να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία», έσπευσε να εξηγήσει στη συνέχεια ο Βάιντμαν. Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στο status quo των κεντρικών τραπεζών, τόνισε: Οι προκλήσεις που τις απειλούν δεν είναι αμελητέες. 

«Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο τραπεζίτης και παραδέχθηκε: Η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών έχει πράγματι τεθεί υπό αμφισβήτηση...