Σε χθεσινό του θέμα του το Bloomberg έκανε εκτενή αναφορά στο ότι η κυβέρνηση παρά το ότι συνέταξε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΝΕΡΙΤ δεν κατοχύρωσε το σχετικό domain, με αποτέλεσμα να το πράξουν ιδιώτες λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Bloomberg, που μεταδίδει από την Αθήνα ότι στην σχετική σελίδα υπάρχει μήνυμα που τονίζει ότι «Δεν πρόκειται μόνο για την ΕΡΤ, είναι η Δημοκρατία» και υποστηρίζει ότι το domain κατοχυρώθηκε από γνωστό blog.

Κατά συνέπεια, το Δημόσιο θα χρειαστεί είτε να πληρώσει τον ιδιώτη που πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα είτε να επιλέξει κάποιο domain με διαφορετική ονομασία σε σχέση με το όνομα της νέας εταιρείας...
Αναφέρει μάλιστα ότι το www.nerit.gr αναμεταδίδει συνεχώς το πρόγραμμα της ΕΡΤ ενώ σημειώνει ότι στην ιστοσελίδα σημειώνεται ότι το www.nerit.gr δεν είναι πια διαθέσιμο δοκιμάστε το   “pitsaria-pou-eskise.gr,” θυμίζοντας κάποια αναφορά που είχε κάνει πέρυσι ο Πρωθυπουργός για μια πιτσαρία που είχε όταν ήταν είκοσι χρονών και ζούσε στις ΗΠΑ.