Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά με τις γνωστές πιέσεις των δανειστών κυρίως στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργόΟικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 
 
Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες καιπραγματοποιήθηκε στη σκιά των πολιτικώνεξελίξεων  μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. 
 
Στο επίκεντρο βρέθηκε η διοικητική μεταρρύθμιση, το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ καθώς και οενιαίος φόρος ακινήτων. Στο θέμα του Δημοσίου η τρόικα πιέζει για άμεσες απολύσεις αλλά και για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά έχουν αποφασιστεί. 
 
Η μείωση του ΦΠΑ συζητήθηκε εκτενώς με τον υπουργό Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες  να παρουσιάζει τα οφέλη από τη μείωση του φόρου στην εστίαση έστω και σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα είτε περιορισμένης διάρκειας, θερινή περίοδο, είτε για συγκεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης. 
 
Σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν και αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο χωρίς αφορολόγητο που θα διευρύνει τη φορολογική βάση αφού θα πληρώνουν όλοι έστω και λίγο.