Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας καθώς το χθεσινό τους ραντεβού δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα. 

Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν και σήμερα ο φόρος ακινήτων αλλά και οι εξελίξεις για την ΕΡΤ, θέματα που εξάλλου απασχόλησαν και τη χθεσινή συζήτηση. 

Ειδικά για την ΕΡΤ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι το θέμα απασχόλησε τη συζήτηση του Σαββάτου αλλά στα πλαίσια της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.