Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα κράτησε για 3 περίπου ώρες και επικεντρώθηκε κυρίως στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) δεν ήταν προγραμματισμένη.

Σύμφωνα με  πληροφορίες η τρόικα ενημερώθηκε για τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση συνεργασίας σχετικά με την ΕΡΤ. Η αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης απασχολεί έντονα τους δανειστές οι οποίοι αναμένουν από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα ανοικτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών παραμένουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι αποκρατικοποιήσεις, η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού και η οικονομική κατάσταση στα Ταμεία.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στις 18:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.