Όλα τα ανοικτά ζητήματα απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έπεσαν όλα τα θέματα στο τραπέζι και πρόσθεσε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος. «Θα πάμε στο Eurogroup και επιστρέφουμε. Προχωρούν όλα κανονικά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ζήτημα της ΕΡΤ ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών μας, για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ αλλά και το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλειμμα περίπου μιας εβδομάδας στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.