Παράταση φαίνεται πως θα λάβουν οι συζητήσεις με την τρόικα, καθώς παραμένουν ανοιχτά όλα τα «καυτά» μέτωπα.

Κατά τις χθεσινές συναντήσεις που είχαν οι επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών εμφανίστηκαν έντονα προβληματισμένοι με την «μαύρη τρύπα» που εμφανίζεται στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Ειδικότερα ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας έχει πέσει έξω κατά 2,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε φέτος. 

Επιπλέον η τρόικα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με την ΕΡΤ αλλά και για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. 

Από την ελληνική πλευρά τέθηκε και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να ζητά άμεσα την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση προκειμένου να τονωθεί η οικονομία από την τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει. Από την πλευρά τους τα στελέχη της τρόικας επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προτού απαντήσουν.

Στο τραπέζι τέθηκε και ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις. Το βασικό «αγκάθι» είναι ότι το «χαράτσι» της ΔΕΗ δεν μπορεί να υπολογιστεί στον νέο φόρο, που θα ισχύσει από το 2014, όπως επιμένουν τα στελέχη της τρόικας.