Σε ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων ότι φέτος θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές.

Τα νούμερα αποτυπώνουν τη σαφή εικόνα της αύξησης σύμφωνα με τα οποία ο Ιούνιος θα εξελιχθεί ικανοποιητικά στο νησί.

Από την καταγραφή που έγινε και αφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, προκύπτει ότι η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 21,7%.

Ειδικότερα, το διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί συνολικά 140.870 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 123.065 τουρίστες. Σημειώθηκε δηλαδή μία διαφορά της τάξης των 17.805 ατόμων.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις αεροσκαφών εξωτερικού και εκεί σημειώθηκε αύξηση που έφτασε το 17,33%, καθώς φέτος το αεροδρόμιο κατέγραψε το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα 1.774 κινήσεις ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός των κινήσεων είχε φτάσει τις 1.512.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πρώτη δύναμη αναδεικνύονται οι Ρώσοι ενώ ακολουθούν Άγγλοι και Γερμανοί.

Παρά πάντως την αδιαμφισβήτητη αύξηση στην τουριστική κίνηση, η κίνηση στην αγορά του νησιού εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα γεγονός που προβληματίζει έντονα τους επιχειρηματίες του νησιού.