Στόχος της Ελλάδας είναι η ολοκλήρωση της πώλησης των κρατικών λαχείων έως τα τέλη Ιουνίου, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταρπατζής. 

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για την πώληση των κρατικών λαχείων έως το τέλος του τρέχοντος μήνα», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ πρόσθεσε «Αυτό συνδέεται άμεσα με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί, για αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε». 

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Ταπρατζής σημείωσε: «Θέλουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα φέτος ώστε να είμαστε σε ευθυγράμμιση με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος». 

Αξιωματούχου κοντά στις διαπραγματεύσεις φέρεται να δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η Emma Delta έχει εκφράσει ανησυχίες αναφορικά με την προμήθεια που καταβάλλει ο ΟΠΑΠ στους εταίρους του για την εκτύπωση και τις απαιτούμενες τεχνολογικές υπηρεσίες που λαμβάνει για τη λειτουργία των λαχείων, καθώς και αναφορικά με το δικαίωμά τους να ασκούν veto στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.