Μάχη με τα εξώδικα δίνει ο ΟΠΑΠ- Αιτιολογημένη γνώμη για το on line από την Κομισιόν

Μάχη με τα εξώδικα δίνει ο ΟΠΑΠ- Αιτιολογημένη γνώμη για το on line από την Κομισιόν

Αυξανονται τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης η διοίκηση της ΟΠΑΠ. Κι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδριαζει σήμερα προκειμένου να βρει μια λύση στα εξωδικά των Emma Delta και Ιντραλότ, προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο για την ιδιωτικοποίηση, η Κομισιόν απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών Αιτιολογημένη Γνώμη σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία για τον on line στοιχηματισμό.

Το πρώτο εξώδικο της  Emma Delta, αφορούσε τη συμφωνία με την Ινταλότ και τη  Gtech για τα Κρατικά Λαχεία και σήμερα απάντησε με εξώδικο στον ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ, με το οποίο, διαμαρτύρεται για τις συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί για τον τεχνολογικό πάροχο, αλλά ακόμα δεν έχουν υπογραφεί. 

Η διοίκηση της Ιντραλότ με αυτή τη διαμαρτυρία καλεί τον ΟΠΑΠ να υπογράψει όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά και να την ενημερώσει η διοίκηση για τα εξώδικα που έχει αποστείλει η Emma Delta για το συγκεκριμένο θέμα. 

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  απέστειλε σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία αιτιολογημένη γνώμη που τεκμηριώνει ότι οι τροπολογίες περί απαγόρευσης του ιντερνετικού στοιχηματισμού σε όλες τις εταιρίες ακόμη και στις νόμιμες, δεν είναι συμβατές με το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ταυτόχρονα  η Επιτροπή επέκτεινε την περίοδο standstill  το διάστημα δηλαδή κατά το οποίο παγώνουν  οι επίμαχες τροπολογίες μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα κληθεί, ή να τεκμηριώσει ή να προσαρμόσει τη στρατηγική της.


 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο