Το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ όρισε την Ιντραλότ οριστικό ανάδοχο για την προμήθεια νέου τεχνολογικού συστήματος και για την παροχή των σχετικών τεχνολογικών υπηρεσιών και  εξουσιοδότησε παράλληλα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Λουρόπουλο να οριστικοποιηθούν ορισμένοι όροι των αρχικών σχεδίων συμβάσεων, ώστε η Intralot να κληθεί να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ.
Υπενθυμίζεται πως η Intralot με προηγούμενη απόφαση του δ.σ. τον περασμένο Απρίλιο είχε κηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος του έργου προμήθειας νέου λειτουργικού συστήματος.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά περίοδο 3+2 ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, και στη συνέχεια προβλέπονται έξι μήνες διαπραγματεύσεων και 18 μήνες μετάβασης στο νέο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της σύμβαση ορίζεται έως τις 31/7/2018.

Η αξία της σύμβασης έχει οριστεί σε 29,5 εκατ. ευρώ, άνευ ΦΠΑ, και δεν προβλέπεται καμία τροποποίηση ή αναθεώρηση. Επιπρόσθετα, η αμοιβή για τις υπηρεσίες υποστήριξης για την περίοδο των πέντε ετών ορίζονται σε 79,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα πληρώνεται σε μηνιαίες καταβολές. Η συνολική αξία του νέου συμβολαίου έχει οριστεί, με βάση τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών, σε 108,8 εκατ. ευρώ.

Στην απόφαση αυτή κατέκηξε το ΔΣ της εταιρείας μετά από αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της Intralot προς τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, κατηγορώντας τη για μεγάλες καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων του Τεχνολογικού Παρόχου.