Την ικανοποίησή του για την αποφυγη των πρόωρων εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη και αν δεν στηριχθεί και από τα τρία κόμματα που μέχρι τώρα συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε.
 

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι «πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές που αποδεδειγμένα προκαλούν αστάθεια στην πολιτική ζωή, αναστάτωση στην αγορά και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία».

Όπως σημείωσε, «σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η χώρα να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την οικονομική κρίση».

Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση «να χαράξει μία νέα πολιτική που θα προάγει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».


Καταλήγοντας, ο κ.Μίχαλος τόνισε ότι, «και σε αυτήν τη νέα πολιτική πραγματικότητα ο επιμελητηριακός θεσμός θα είναι παρών και θα συνεχίσει με τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά ακόμη και με συγκρούσεις, να διεκδικεί την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, το οποιο θα στηρίζεται στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας, στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και όχι στο κράτος».

Και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι μεγάλες μεταρρυθίσεις, να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα,
να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.