Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, εφόσον ο κρατικός προϋπολογισμός εγγυάται την ομαλή καταβολή τους δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαφωνώντας με τις νέες αμφισβητήσεις που προκαλούν οι διαπιστώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι σήμερα η μέση σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 907,65 ευρώ και προβλέπει αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, της αύξησης των ελέγχων για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της διαφαινόμενης σταθεροποίησης της απασχόλησης.

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης δηλώνει ότι το νέο σύστημα θα είναι ανταποδοτικό και προαναγγέλλει επέκταση του εργοσήμου και καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις επιχειρήσεις.

Σχετικά με το κοινωφελές πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζομένους, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει ότι η εκκρεμότητα παραμένει, εν αναμονή των εγκρίσεων από την Κομισιόν για μεταφορά κονδυλίων από επιχειρησιακά προγράμματα που κινδυνεύουν να χαθούν ως αναξιοποίητα.