Την αλυσίδα  σουπερμάρκετ Δούκας ΑΕ - μια από τις παλαιότερες της ελληνικής αγοράς - απέκτησε η Ι&Σ Σκλαβενίτης ΑΕΕ.

Η Ι&Σ Σκλαβενίτης ΑΕΕ που δραστηριοποιείται κατ' αποκλειστικότητα στην περιοχή της Αττικής, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων φέχει προχωρήσει σε εξαγορές μικρότερων εταιρειών του κλάδου, ενδυναμώνοντας, παρά το γεγονός ότι η αγορά κινείται πτωτικά, τη θέση της στον κλάδο των σουπερμάρκετ.
Η εταιρεία Δούκας, που δημιούργησε ο κ. Ηλίας Δούκας προ εξήντα ετών, κατέχει ηγεμονικό μερίδιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αττικής, με τρία μόνο καταστήματα - το 4ο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης - και ιδιαίτερα στις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Δάφνης κι όμορων δήμων, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να διαθέτει επιφάνεια σε τέσσερα επίπεδα 4.800 τ.μ. στον σταθμό Αγίου Δημητρίου του μετρό.
Η εταιρεία το 2011 είχε πωλήσεις περί τα 40 εκατ. ευρώ και απασχολεί 340 εργαζομένους, οι οποίοι με βάση τη συμφωνία περνάνε όλοι στη Σκλαβενίτης ΑΕΕ, διασφαλίζοντας πλήρως τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.  
Ετσι, η αλυσίδα Σκλαβενίτης που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Αττική διαθέτει πλέον 91 καταστήματα.
Στα σχέδια της ετιρείας εντός του 2013 είναι το δίκτυό της να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να φτάσει τα 100 σουπερμάρκετ.