Αντισυνταγματική και παράνομη ζητεί η ΑΓΕΤ Ηρακλής να κηρυχθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι ομαδικές απολύσεις 229 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στη Χαλκίδα, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του.
 
Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην προσφυγή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως η άρνηση του Υπουργού Εργασίας να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις αντιβαίνει στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2013 αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών του κατά τα τελευταία χρόνια και της ανάγκης προσαρμογής της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας.
 
Όπως αναφέρει η τσιμεντοβιομηχανία, είχε ενημερώσει τρεις φορές εγγράφως τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις ομαδικές απολύσεις , όμως εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της για διαβούλευση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ενημερώσει τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος δεν ενέκρινε την απόφασή της.