Η United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) παρουσιάζει τα στοιχεία για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) από και προς την Ελλάδα που περιέχονται στην World Investment Report 2013 σε συνέντευξη τύπου που οργανώνει από κοινού με το DEREE – The American College of Greece στο κτίριο του Κολλεγίου στην Πλάκα (Ηπίτου 17Β, Πλάκα, Αθήνα) την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στις 12:30 μ.μ.

Παρόμοιες συνεντεύξεις τύπου θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου.

Την παρουσίαση των στοιχείων της WIR 2013 κάνει η Δρ. Μαρίνα Παπαναστασίου, καθηγήτρια του Middlesex University, η οποία εκπροσωπεί την UNCTAD στην Ελλάδα.

Την πορεία των ΞΑΕ στην Ελλάδα θα σκιαγραφήσει ο Υφυπ. Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης,

Θα συνεισφέρουν επίσης με παρουσιάσεις ή σχόλια οι

Μίλτος Καμπουρίδης, συνιδρυτής και managing partner της Dolphin Capital Partners

Νίκος Βερνίκος, εφοπλιστής, πρόεδρος του International Chamber of Commerce Ελλάδος

Σωκράτης Πλούσας, αντιπρόεδρος του Hellenic Start Up Association και συνιδριτής της Neovent Business Accelerators

Δρ. Νικόλαος Τραυλός, κοσμήτωρ, ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

Η έκθεση παρουσιάζεται σε μια περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όταν η Ελλάδα αγωνίζεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Τα τελευταία χρόνια τα ετήσια στοιχεία για τις FDI στην Ελλάδα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά, αλλά στις μέρες μας καταβάλλεται μεγαλή προσπάθεια για να βελτιωθούν οι επιδόσεις της χώρας.

Κάθε χρόνο, πέραν των ανά χώρα γενικών στοιχείων, η WIR επικεντρώνεται και σε έναν επιμέρους τομέα της παγκόσμιας οικονομίας. Για το 2013, ο τομέας αυτός είναι οι Παγκόσμιες Παραγωγικές Αλυσίδες Αξίας (Global Value Chains) που δημιουργούνται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες που κατακερματίζουν και διασπείρουν την επενδυτική δραστηριότητα ανά την υφήλιο και εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ χωρών.

Το DEREE – The American College of Greece είναι το μεγαλύτερο Αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη. Είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από τη New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον σπουδαιότερο οργανισμό πιστοποίησης πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Έχει συμφωνία πιστοποίησης τίτλων σπουδών με το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Κολλέγιο έχει 3.000 φοιτητές και μαθητές και 36.000 αποφοίτους. Οι σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν 264 στρέμματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή.