Το έντονο ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για τη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των κατασκευών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώνει η μεγάλη συμμετοχή στην 34η Διεθνής Έκθεση Big 5 Show μέσω του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου.

Η επίσημη ελληνική συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση μέσω του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, στοχεύει στην εδραίωση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των κατασκευών των Η.Α.Ε. και στην προβολή των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων του κλάδου.

Τη συμμετοχή τους στην έκθεση έχουν διασφαλίσει ήδη 35 εξαγωγικές επιχειρήσεις από τους παραπάνω αναφερόμενους κλάδους, σε εκθεσιακό χώρο των 1.000 τ.μ.

Η 34η Διεθνής Έκθεση Big 5 Show θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28/11/2013 στο εκθεσιακό κέντρο Dubai International Exhibition Center, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών.

Σημειώνεται ότι η έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και εμπορικής συναλλαγής του τομέα των κατασκευών, εστιάζοντας στα προϊόντα καινοτομίας, στην πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη τεχνολογία, και τα ποιοτικά προϊόντα του κλάδου, που ενδιαφέρουν την αναπτυσσόμενη αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το 2012 η καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια του συνόλου της έκθεσης ανήλθε στα 91.500 τ.μ., οι εκθέτες έφτασαν περίπου τους 2.500 από 65 χώρες και οι εμπορικοί επισκέπτες της χώρας και των γειτονικών κρατών, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έφτασαν τις 60.000.

Το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου για την Big 5 Show είναι ιδιαίτερα μεγάλο τα τελευταία χρόνια, καθώς η παρουσία τους ως εκθέτες αποτελεί σημαντικό μέσο προβολής τους στην εμπορική αγορά της Μέσης Ανατολής.

Η οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται στις χώρες του GCC (Gulf Cooperation Council), δηλαδή τα Η.Α.Ε., τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και το Ομάν, τα τελευταία χρόνια αφορά κατασκευαστικά έργα που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν με προϋπολογισμό της τάξεως του  1,8 τρισ.δολ.

Παράλληλα, η διεκδίκηση της διοργάνωσης της Expo 2020 από το Εμιράτο του Ντουμπάι δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις επενδύσεις σε υποδομές, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κατασκευαστικού κλάδου για την εν λόγω αγορά.