Η Dunlop, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών υψηλών και υπέρ υψηλών επιδόσεων, ανακοίνωσε σήμερα πως η Mercedes-AMG επέλεξε το Dunlop Sport Maxx RT για την τελευταία της καινοτομία την νέα A 45 AMG.

Η Mercedes-AMG εξοπλίζει τη νέα της A 45 AMG με Dunlop’s Sport Maxx RT στην διάσταση 235/35R19 91Y XL. Το ελαστικό κατασκευάστηκε για την νέα A 45 AMG και προσφέρει υψηλό επίπεδο κρατήματος, εξαιρετικές επιδόσεις στο φρενάρισμα και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του τερτρακίνητου σπορ αυτοκινήτου.

Δουλέψαμε πολύς στενά με την Mercedes-AMG στην κατασκευή του Sport Maxx RT για την νέα A 45 AMG και από κοινού προσδιορίσαμε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του ελαστικού είπε ο Dr. Bernd Löwenhaupt, Director of Automotive Engineering της Goodyear Dunlop. Συγκριμένα οι απαιτήσεις του τετρακίνητου μοντέλου με την 4MATIC τεχνολογία, ήταν νέες για εμάς. Χρησιμοποιήσαμε το Sport Maxx RT για την νέα A 45 AMG και κατασκευάσαμε έναν σκελετό που περιέχει ενίσχυση από Amarid. Η κατασκευή διαβεβαιώνει για ένα ελαστικό με μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και υψηλά επίπεδα κρατήματος τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο δρόμο. Ο στόχος επιτεύχθηκε.

Το ελαστικό δοκιμάστηκε από την Mercedes-AMG στο Nürburgring Nordschleife στην Γερμανία, επιβεβαιώνοντας πως το ελαστικό καλύπτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θέτει η AMG όσον αφορά το κράτημα, το φρενάρισμα και τον σπορ έλεγχο