Αντιπρόεδρος της Ένωσης των Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνδέσμων της Ευρώπης "Business Europe" εξελέγη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν στη διάρκεια της συνάντησης των πρόεδρων των Συνδέσμων-Μελών, στο Δουβλίνο.

Η Business Europe είναι κορυφαία ανεξάρτητη οργάνωση της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη στην οποία συμμετέχουν 41 εθνικοί βιομηχανικοί και εργοδοτικοί Σύνδεσμοι, από 35 χώρες της Ευρώπης, με μέλη 20 εκατομμύρια μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην παρέμβασή του, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κρίση στην Ευρώπη οξύνει τις ανισότητες και αναβιώνει την εποχή των διχασμών και ότι μέσα στο κλίμα αυτό, αναβιώνουν απειλητικά οι παλαιοί δαίμονες της Ευρώπης: o αυταρχισμός και ο λαϊκισμός που έχουν βρει σήμερα έδαφος σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, στη Δεξιά όπως και στην Αριστερά. «Καλλιεργούν την πολιτική σύγκρουση και τον κοινωνικό διχασμό, εκτρέφουν τον ρατσισμό και τη βία, ενισχύουν τα πολιτικά άκρα και τις κοινωνικές ακρότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. «Απομακρυνόμαστε από την προοπτική της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, με πολιτικές ηγεσίες χωρίς έμπνευση και με λαούς χωρίς πίστη».

Σημείωσε ακόμη ότι ενόψει των ευρωεκλογών τα προβλήματα και οι ανάγκες των ευρωπαϊκών κοινωνιών «πρέπει να γίνουν ενεργότερο στοιχείο του δικού μας προβληματισμού, αφού είμαστε οι κύριοι εργοδότες, οι δημιουργοί πλούτου και οι βασικοί τροφοδότες των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας».