Επίσημη πρόταση κατέθεσε η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας- HELLENIC SEAPLANES στους Δήμους και τα λιμενικά ταμεία των Δωδεκανήσων για τη δημιουργία Υδατοδρομίων σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Η εταιρεία έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου της Κω για να προχωρήσει στην μελέτη των πιθανών σημείων ανάπτυξης υδατοδρομίου ενώ η τελική απόφαση θα είναι αποτέλεσμα σύντομων διαβουλεύσεων μέσα στα νομικά πλαίσια που διέπει την διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων για την Κω, Αστυπάλαια και Νίσυρο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου που ανήκουν τα τρία νησιά.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις με τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Νίκο Καρακωνσταντίνου όπου είχε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να φέρει τα υδροπλάνα στο νησί έχοντας υποστηρίξει εξαρχής την πρόταση της HELLENIC SEAPLANES SA.

Στη Τήλο, στη Σύμη και στην Χάλκη αναμένεται να σταλεί από την HELLENIC SEAPLANES ομάδα εμπειρογνωμόνων όπου θα υποδείξει τις επιλογές που υπάρχουν ως προς τον χώρο προσνείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία των υδατοδρομίων, σε καμία περίπτωση δεν θα παρακάμπτουν τον Νόμο ή θα διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAPLANES SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους σε συνέντευξη του που έδωσε σε δημοσιογράφους στο Δημαρχείο της Ρόδου είπε ότι η Ρόδος με το αεροδρόμιο και τις δομές κρουαζιέρας που διαθέτει θα μπορέσει με συνδυασμό τα υδροπλάνα να δημιουργήσει νέα τουριστικά προϊόντα και να αυξήσει τις επιλογές των κατοίκων του νησιού. Είπε επίσης ότι σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη με υδροπλάνα καθώς και ολοκληρωμένη σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας.