Υπέρ της διατήρησης του ευρώ και της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής για την διάσωσή του τάσσονται οι γερμανοί μικρομεσαίοι βιομήχανοι, με ανοιχτή επιστολή τους την οποία επικαλείται η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οι βιομήχανοι επισημαίνουν ακόμη ότι η Ευρωζώνη παραμένει για αυτούς βασικός εξαγωγικός προορισμός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι μικρομεσαίοι των δύο μεγαλύτερων βιομηχανικών ενώσεων BDI και BDA επισημαίνουν ότι η Γερμανία χρειάζεται το κοινό νόμισμα –«και τώρα αλλά και στο μέλλον»– και τονίζουν ότι σε αυτή την δύσκολη φάση «χρειάζονται έξυπνες και εποικοδομητικές λύσεις και όχι ένας ριψοκίνδυνος πολιτικός αξιονισμός», αναφερόμενοι πιθανότατα στις θέσεις του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία. «Οι δήθεν εύκολες λύσεις βλάπτουν την ευρωπαϊκή ιδέα και καταστρέφουν την διεθνή αξιοπιστία», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι μικρομεσαίοι βιομήχανοι της Γερμανίας αναφέρουν επίσης ότι, παρά την σημασία που έχουν για τις επιχειρήσεις τους οι αναδυόμενες αγορές, το 60% των εξαγωγών τους διοχετεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το οποίο το 40% καταλήγει σε χώρες της Ευρωζώνης.