Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με τους εκπροσώπους της Emma Delta σχετικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα Κρατικά Λαχεία, αλλά και τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με την Intralot.

Οι αντιδράσεις των επενδυτών της Emma Delta επικεντρώνονται κυρίως στη σύμβαση για τα Λαχεία, αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, ο ΟΠΑΠ ενώ έχει το 68% της εταιρείας των Λαχείων, δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς τη συναίνεση της μειοψηφίας.

Παράλληλα, προβληματισμό στην Emma Delta προκαλεί - σύμφωνα με πληροφορίες- και το γεγονός ότι οι μέτοχοι της μειοψηφίας (Intralot, Scientific Games) απολαμβάνουν ανεξαρτήτως του οικονομικού αποτελέσματος της εταιρείας, έσοδα 3,3% επι του τζίρου των λαχείων.

Επί τάπητος τέθηκαν στη συνάντηση και οι αποφάσεις που ελήφθησαν για τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot, με τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος να εγείρουν ζήτημα εγκυρότητας.

Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του επεσήμανε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει τόσο στις σχέσεις μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας για τα λαχεία, όσο και σε θέματα που άπτονται των συνεργατών και των προμηθευτών του ΟΠΑΠ, για να συμπληρώσει ότι ο ρόλος του είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των δύο αποκρατικοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σημείωναν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων η πολιτική ηγεσία καθώς ο ΟΠΑΠ καταλαμβάνει κρίσιμο ρόλο στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.