current views are: 1

27 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:30

Αρνητικές προβλέψεις για την ιταλική οικονομία

Αρνητικές είναι οι νέες προβλέψεις για την οικονομία της Ιταλίας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το κέντρο μελετών της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

Αρνητικές είναι οι νέες προβλέψεις για την οικονομία της Ιταλίας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το κέντρο μελετών της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

Αρνητικές είναι οι νέες προβλέψεις για την οικονομία της Ιταλίας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το κέντρο μελετών της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria. Διακρίνονται μόνον κάποια «μεμονωμένα σημάδια περιορισμένης αισιοδοξίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Confindustria, το ΑΕΠ της χώρας πρόκειται να συρρικνωθεί φέτος κατά 1,9%, αντί του 1,1% για το οποίο γινόταν λόγος τους προηγούμενους μήνες.

Η καταναλωτική ισχύς των ιταλικών νοικοκυριών αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 3% και το 2014 κατά 0,3%. Η μείωση της θα φτάσει έτσι συνολικά το 8,1% από την αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2007.

Η Confindustria προβλέπει ότι η ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει βαθμιαία από το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και να φτάσει το 2014 το 0,5%.

«Μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης η χώρα έχει βρεθεί στο ναδίρ. Αρχίζουμε, βαθμιαία, να διακρίνουμε κάποια θετικά μηνύματα», ανέφερε το κέντρο μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

«Για το τέλος του 2013 υπάρχουν στον ορίζοντα μερικές μόνο ενδείξεις που μπορεί να μας κάνουν να εικάσουμε ότι σχετίζονται με μια ανάκαμψη. Δεν μας επιτρέπουν, όμως, να την προβλέψουμε με βεβαιότητα», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Ένωσης Βιομηχανιών.

Η ανεργία αναμένεται να αγγίξει τον Δεκέμβριο του 2013 το 12,4%. Αν, όμως, συμπεριληφθούν σε αυτό και οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν επιδόματα ή άλλη στήριξη του ταμείου ανεργίας, το συγκεκριμένο ποσοστό αυξάνεται στο 13,9%.

Ο υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι δήλωσε πεπεισμένος ότι με τα νέα μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης που παρουσίασε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, η ανεργία των νέων μέχρι είκοσι εννέα ετών πρόκειται να μειωθεί μέχρι και κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες.


σχετικα αρθρα