Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνυπογραφεί Μνημόνιο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Cosco και Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς  στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας, Γουέι Τζιαφού και τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Στη συνάντηση στο υπουργείο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γιάννης Εμίρης και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το σύνολο του εμπορευματικού λιμανιού του Πειραιά.


Στο μνημόνιο περιλαμβάνεται και η νέα επένδυση στη δυτική πλευρά του λιμανιού.

Οπως ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς η συμφωνία για τη δυτική πλευρά, αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών. Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.