Την ανάγκη να προχωρήσει η πώληση του 25% της  Eurοbank, το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου, διαμήνυσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της τρόικας κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ στην ελληνική κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και στη διοίκηση του ΤΧΣ.

Το ποσοστό αυτό ζήτησαν να περάσει  είτε σε στρατηγικό επενδυτή, είτε εναλλακτικά να γίνει IPO, δηλαδή προσφορά μετοχών με δημόσια εγγραφή καθώς θεωρείται μνημονιακή υποχρέωση.

Το εγχείρημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους καθώς το ενδιαφέρον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι μάλλον μηδαμινό, ενώ η πραγματική αξία της Eurobank είναι σχεδόν στο μισό της λογιστικής άξιας. Δηλαδή αυτή τη στιγμή για  κάθε 1 ευρώ που έχει βάλει το Ταμείο στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, υπό τις σημερινές τιμές αξίζει 0,50 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής, κ. Αναστασία Σακελαρίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής της τοποθέτηση στην Γενική Συνέλευση της Eurobank, τόνισε ότι «η διοίκηση του ΤΧΣ θα παραμένει διοικητικά ανεξάρτητη έχοντας στη στήριξη του βασικού μετόχου με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό». 

TAGS