current views are: 1

28 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση12:18

Η εφαρμογή NewSum διακρίθηκε στην Εφαρμογιάδα3

Η εφαρμογή NewSum που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, ανατρέχει σε πολλές ειδησεογραφικές πηγές και ομαδοποιεί τα άρθρα που αναφέρονται στην ίδια είδηση ώστε να προσφέρει σφαιρική εικόνα για ένα συγκεκριμένο θέμα στον χρήστη

Δημοσίευση 12:18’
αρθρο-newpost

Η εφαρμογή NewSum που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, ανατρέχει σε πολλές ειδησεογραφικές πηγές και ομαδοποιεί τα άρθρα που αναφέρονται στην ίδια είδηση ώστε να προσφέρει σφαιρική εικόνα για ένα συγκεκριμένο θέμα στον χρήστη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου, στο BIOS, η Εφαρμογιάδα 3, ο διαγωνισμός για τα καλύτερα applications φορητών συσκευών. Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Σαλαπάτας και η εταιρεία SciFY με την εφαρμογή NewSum, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι εφαρμογές Pay Per Project του Ορέστη Ματσούκα και Acculoc του Πέτρου Δημητρακόπουλου αντίστοιχα.

Η εφαρμογή NewSum που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, ανατρέχει σε πολλές ειδησεογραφικές πηγές και ομαδοποιεί τα άρθρα που αναφέρονται στην ίδια είδηση ώστε να προσφέρει σφαιρική εικόνα για ένα συγκεκριμένο θέμα στον χρήστη. Η εφαρμογή Pay Per Project βοηθά τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που αναζητούν επαγγελματίες για παροχή υπηρεσιών να βρουν την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες τους, ενώ το location-based app Acculoc παρέχει πληροφορίες στίγματος και υψομέτρου στον χρήστη και διαθέτει ενδείξεις πυξίδας και ταχύτητας. Η WIND, χορηγός της Εφαρμογιάδας #3, προσέφερε ένα tablet Samsung Galaxy Note 8 στον μεγάλο νικητή και δύο smartphones Huawei Honor 2 στους developers που κέρδισαν τη δεύτερη και τρίτη θέση. Η Moosend, υποστηρικτής του διαγωνισμού, προσέφερε υπηρεσίες δωρεάν αποστολής email newsletter για έξι μήνες, στους τρεις πρώτους νικητές. Στην Εφαρμογιάδα #3 παρουσιάστηκαν συνολικά 12 εφαρμογές.

«Η Εφαρμογιάδα κέρδισε γρήγορα την αποδοχή των developers και του ευρύτερου κοινού, αλλά και την υποστήριξη των εταιρειών του χώρου. Και αυτό έχει τεράστια σημασία στη σημερινή συγκυρία» δήλωσε ο Γιάννης Μουρατίδης, συνιδρυτής της Twilight Zone Publications και εμπνευστής της Εφαρμογιάδας. Συμπλήρωσε δε ότι η Εφαρμογιάδα είναι ένας θεσμός που «ήρθε για να μείνει» και μίλησε για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς, αλλά και τα σχέδια για πραγματοποίηση της Εφαρμογιάδας στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι έχουν διοργανωθεί άλλες δύο Εφαρμογιάδες, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2012 αντίστοιχα.

Η Εφαρμογιάδα #3 διοργανώθηκε απο την Twilight Zone Publications και το appgaraz.gr. Χορηγός του διαγωνισμού ήταν η Wind και υποστηρικτές οι εταιρείες LG και Moosend.


σχετικα αρθρα